Search
Close this search box.

Glavni zagrebački imam mr. hafiz Aziz Alili posjetio Medžlis Islamske zajednice Sarajevo

U utorak 31. augusta 2021. godine Službu za vjerske i odgojno obrazovne poslove posjetio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zagreb mr. hafiz Aziz-ef. Alili, kojeg je primio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić, sa saradnicima.

Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić se zahvalio hafizu Aliliju na posjeti, naglasivši potrebu čvrstih veza između medžlisa obogaćenu zajedničkim aktivnostima, projektima i saradnjom u misijskom djelovanju u cjelini. Glavni imam se hafizu Azizu Aliliju posebno zahvalio na njegovom redovnom učešću u različitim programima i manifestacijama MIZ Sarajevo, od kojih je posljednji obilježavanja Nove 1443. hidžretske godine, gdje je bio jedan od govornika na okruglom stolu i učača na mevludu u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Mr. hafiz Aziz Alili upoznao je glavnog imama o aktivnostima u Islamskom centru Zagreb, od kojih posebno mjesto zauzima tradicionalno natjecanje u učenju Kur’ana koje će ove godine biti ukrašeno sa dvije hafiske dove. Ovim putem uputio je poziv glavnom imamu i njegovim saradnicima da budu gosti na ovoj velikoj svečanosti.

Na kraju sastanka prisutni su izrazili nadu da će saradnja na zajedničkim aktivnostima i projektima u budućnosti biti još čvršća i bolja, a na korist Islamske zajednice i društva u cjelini.

Facebook
Twitter