Search
Close this search box.

Glavni imam upriličio prijem za pobjednike takmičenja iz Islamske vjeronauke

Dana 20. oktobra, u Baščaršijškoj džamiji, Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo, dr. Abdulgafar-ef. Velić, zajedno sa svojim pomoćnicima, Elvedin-ef. Klisurom i mr. hfz. Ammar-ef. Bašićem, upriličio je tradicionalni prijem za učenike-pobjednike Osmog kantonalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke u protekloj školskoj godini, kao i za njihove nastavnike i profesore. Prijem je organiziran u saradnji sa profesoricom Minom Plehom, stručnom savjetnicom za Islamsku vjeronauku ispred Prosvjetno-pedagoškom zavoda Sarajevo.

Takmičenje je održano u martu tekuće godine, i to za učenike osmih razreda osnovnih škola, kao i prvih razreda srednjih škola, dok je takmičenje za učenike devetih razreda, zbog proglašenja stanja pandemije, u tom trenutku otkazano. Nažalost, iz istog razloga je spriječeno i održavanje regionalnog, kao i državnog takmičenja iz Islamske vjeronauke.

Nakon uvodne riječi pomoćnika glavnog imama, mr. hafiza Ammara Bašića, prisutnima se obratila i iskazala čestitke prof. Mina Pleh, a potom i Glavni imam, dr. Velić. On je čestitao pobjednicima na uspjehu, kao i nastavnicima i profesorima islamske vjeronauke na uloženom trudu, uručivši im prigodne nagrade i poželivši im mnogo uspjeha u budućnosti. Jedna od najvažnijih poruka koju je uputio glasi: “Obrazovanje je naš hidžab i naša zaštita. Onaj ko nije obrazovan, ne može biti zaštićen.”

Nagrađeni pobjednici u kategoriji osmih razreda:

  1. Mustafa Sefer (OŠ “Fatima Gunić), nastavnica Amra Imamović
  2. Mustafa Yanibayrak (OŠ “Mirsad Prnjavorac”), nastavnica Amina Bećirović
  3. Vekas Međedović (Treća osnovna škola), nastavnica Sedina Agić

Nagrađeni pobjednici u kategoriji prvih razreda srednje škole

  1. Sara Softić (Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža), prof. Anesa Tarahija
  2. Amina Bilalić (Prva gimnazija), prof. Ensiha Velagić
  3. Nejra Hajrić (Prva bošnjačka gimnazija), prof. Remzija Hurić-Bećirović
Facebook
Twitter