Glavni imam primio učesnike koncerta “Bajram dođe, mirišu avlije”

Bajram dođe, mirišu avlije je tradicionalni svečani program kojim Medžlis Islamske zajednice Sarajevo obilježava Ramazanski bajram. Projektom se kroz veliki koncert u KSC Skenderija i nizom drugih humanitarnih i društveno-korisnih aktivnosti 14 godina u nizu ističu vjerske, kulturne i tradicijske vrijednosti blagdana kao dana ljubavi, rodbinske bliskosti, poštivanja starijih, darivanja i nadasve dana opće solidarnosti i ljubavi među ljudima.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić upriličio je danas prijem za učesnike programa i zahvalio im se na njihovom učešću i podršci pri realizaciji projekta, naglasivši da je jako značajno u ovom posebnom i izazovnom vremenu govoriti o lijepom, promovisati dobro i buditi optimizam. Lijep stih i melodija i emocija koju bude na najljepši način to i čine.

Poštujući epidemiološke mjere i propisana ograničenja program će ove godine bez prisustva publike biti organiziran u Hanikahu Gazi Husrev-begove medrese , a učešće u njegovoj realizaciji će uzeti naši najbolji izvođači duhovne i popularne muzike. Program će biti emitovan 13. maja 2021. godine u 20 sati i 45 putem medijskih pokrovitelja BHT1 i RTV BIR, kao i FaceBook stranice Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter