Search
Close this search box.

Glavni imam održao hutbu u džematu Briješće Brdo: “Naša snaga je u našim vrijednostima i zajedništvu!”

U petak, 12. novembra 2021. godine, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić sa svojim saradnicima posjetio je džemat Briješće Brdo i održao hutbu.

U svojoj huti glavni imam je istakao da je naša snaga u stamenim, dosljednim, uspravnim, hrabrim i slobodnim vjernicima.
Časni Kur’an vjernike posebno upozorava na opasnost od šejtana. Samo je Sulejman a.s. imao moć da upravlja džinnima i šejtanima, a mi trebamo zapamtiti da je šejtan, bio iz reda džinna ili ljudi, naš otvoreni neprijatelj – kazao je dr. Velić.

Potom je istakao da trebamo čuvati vrijednosti naše plemenite vjere i vrijednosti našeg čestitog naroda. Čuvajmo tradiciju islama u Bosni i Hercegovini. Budimo u društvu i savezništvu s onima koji dijele naše vrijednosti. Poštujmo učene i starije, te one koji su nam nešto pomogli. Šejtan nagovara na nepoštovanje onih koji su nam pomogli – istakao je glavni imam.

Poručio je kako je značaj našeg džemata i zajedništva dokazivan u mnogim važnim situacijama za bosanske muslimane.

Važno je da imamo prijatelje na istoku i na zapadu, ali jedni drugima smo najpotrebniji. Znači nam podrška i pomoć prijatelja, međutim sve najteže bitke morali smo sami na svojim leđima nositi. Nerijetko smo i presudnim momentima bili sami, ali smo uz Božiju pomoć čuda činili, – rekao je dr. Velić.

Svaki čovjek ima svoju nafaku, to nam je dragi Bog propisao. Niko ničiju ne može uzeti, stoga ne tražimo ono što nam ne pripada i imajmo svakodnevno svijest o Uzvišenom Bogu – zaključio je glavni imam.

Facebook
Twitter