Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić posjetio džemat Zabrđe i Centar za djecu i mlade “Ikre”

U utorak, 26. februara 2019. godine glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić boravio je u posjeti džematu Zabrđe, gdje ga je dočekao domaćin Mirsad-ef. Mešanović.Nakon klanjanja akšam-namaza glavni imam je posjetio i prostorije Centra za djecu i mlade "Ikre" koji je u izgradnji a koji se nalazi uz samu džamiju u Zabrđu.

U utorak, 26. februara 2019. godine glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić boravio je u posjeti džematu Zabrđe, gdje ga je dočekao domaćin Mirsad-ef. Mešanović.

Nakon klanjanja akšam-namaza glavni imam je posjetio i prostorije Centra za djecu i mlade “Ikre” koji je u izgradnji a koji se nalazi uz samu džamiju u Zabrđu. Članovi Građevinskog odbora su upoznali glavnog imama o dosadašnjim aktivnostima na izgradnji ovog izuzetno značajnog projekta za sarajevski Medžlis u cjelini. Građevinski odbor je također upoznao glavnog imama o planiranoj dinamici gradnje i aktivnostima koje će biti poduzete u 2019. godini, kada je  pitanju ovaj Centar.

Nakon klanjanja jacije-namaza glavni imam doc. dr. hafiz Musić, obratio se prisutnim džematlijama lijepim kraćim predavanjem, a nakon toga upriličeno je sijelo i muhabet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter