Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić održao prvi džuma-namaz u džematu Buća Potok II

Glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan ef. Musić zajedno sa svojim pomoćnikom Elevedinom-ef. Klisurom boravio je u petak 01. marta 2019. godine u službenoj posjeti u džematu Buća Potok II. Džamijski odbor na čelu sa h. Mehmedom Čorbom  je tom prilikom upoznao goste sa infrastrukturom ove džamije, a imam džamije Haris-ef. Šerifović ih je upoznao sa vjerskim život u ovoj džamiji koja nosi naziv „Hatidža r.a.“, i u kojoj je vjerski život zaokružen sa džuma-namazom

Glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan ef. Musić zajedno sa svojim pomoćnikom Elevedinom-ef. Klisurom boravio je u petak 01. marta 2019. godine u službenoj posjeti u džematu Buća Potok II. Džamijski odbor na čelu sa h. Mehmedom Čorbom  je tom prilikom upoznao goste sa infrastrukturom ove džamije, a imam džamije Haris-ef. Šerifović ih je upoznao sa vjerskim život u ovoj džamiji koja nosi naziv „Hatidža r.a.“.

Imam džamije Haris-ef. Šerifović prije ezana za džumu-namaz, obratio se prisutnima istaknuvši da je džematu ukazana velika čast što će upravo prvu hutbu održati glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić.

Glavni imam je u prvom dijelu svoje hutbe govorio je u kontekstu patriotizma, slobode i blagodati koje imaju muslimani u Bosni i Hercegovini, uputivši i čestitku povodom Dana nezavisnosti. U drugom dijelu hutbe glavni imam je čestitao džematlijama prvu džumu-namaz, zamolivši ih da budu ustrajni u tome, dok je s druge strane obećao kako će MIZ Sarajevo uvijek pružiti pomoć u radu džemata.

Nakon džuma-namaza u prostorijama mekteba Mreža mladih džemata upriličila je kahvu i kolače za sve džematlije.

U džematu Buća Potok II do sada su se obavljale sve vjerske aktivnosti osim džuma-namaza. Od 1. marta 2019. godine ta slika je upotpunjena obavljanjem i džuma-namaza, što predstavlja veliku radost svih džematlija ovog kraja.

Haris-ef. Šerifović

 

 

Facebook
Twitter