Džematsko druženje i predavanje u džematu Teftedarin do

U petak, 30.08.2019. god. u prepunoj mektebskoj prostoriji, u džematu Teftedarin do upriličeno je druženje i predavanje za džematlije i džematlijke sa posebnim povodom. Kako smo sa akšamskim ezanom ušli u 1441. hidžretsku godinu, bila je ovo prilika da zajedno uživamo u blagodatima zajedništva i pravih vrijednosti. Dobrodošlicu i čestitku uputio je imam džemata mr. Adis-ef. Sultanović, koji se zahvalio svima koji su svojim dolaskom uljepšali ovu prigodu.

Predavanje na temu „Stabilan brak i sretna porodica“ održala je prof. Amina Musić, koja je između ostalog kazala: „Nalazimo se u vremenu kada nam se nameću pogrešna shvatanja cjelokupnog života. Oduprijeti se tome možemo samo uz pomoć vjere i njegovanju islamskih vrijednosti.“ Primjerima iz života Poslanika, a.s., predavačica Musić je pokazala kako jedan musliman i muslimanka trebaju da organizuju svoj život.

U predavanju je ukazano i na druge pošasti društva kao što su: kocka, droga, nemoral, vanbračne zajednice itd. Čuvati brak, porodicu, poštovati svoga muža, voljeti svoju ženu, odgajati na islamskim normama svoju djecu su smjernice za zdravo i normalno društvo, naglasila je Musić.

Brigu o jetimima džemat Teftedarin do je nastavio i ove godine. Džematski odbor na čelu sa mutevelijom Rešadom Pojatom, obezbijedio je sredstva za školske torbe i školski pribor koji su uručeni jetimima našeg džemata. Zahvaljujemo se i anonimnom donatoru koji je obezbijedio novčana sredstva za iste. Druženje je nastavljeno uz specijalnu tortu, kahvu i sok koje su obezbijedile aktiviskinje džemata. Na kraju, želimo svima hairli i berićetli, novu 1441. hidžretsku godinu.

Sumeja Sultanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter