Džemat Soukbunar: Večer Kur’ana sa hafizima

U nedjelju, 02. februara 2020. godine/ 08. džumade-l- uhra 1441. H. godine poslije akšam-namaza u Hadži Turhanovoj džamiji na tranzitu u džematu Soukbunar organizovana je Večer Kur’ana u kojoj je učešće uzelo sedam hafiza.

Na početku ašere je  proučio Hamza Gagula polaznik mekteba u istoimenom džematu. Imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović iskazao je dobrodošlicu i poselamio sve prisutne. Moderator h. Nurko Čaušević je najavio hafize koji su svojim milozvučnim glasovima napojili srca i duše prisutnim džematlijama.

Gost predavač je bio prof. dr. hafiz Halil-ef. Mehtić koji je  održao nadahnuto predavanje o važnosti učenja Kur’ana i važnosti druženja s Kur’anom u životu. Hafizi koji su uljepšali ovu svečanost učenjem Kur’ana su bili: hafiz mr. Nermin-ef. Ibrahimović, imam u džematu Dibekhana, MIZ Tešanj, hafiz Nisvet-ef. Omerdić imam u džematu Dobrinja III B, MIZ Sarajevo, hafiz Omer-ef. Zulić profesor kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi, hafiz Bilal-ef. Kovačević i hafiz Belmin-ef. Čehajić studenti prve godine FIN-a u Sarajevu.

Ljepotu ove večeri su upotpunile džematlije džemata Soukbunar i džematlija iz drugih džemata koji su se odazvali u velikom broju i ukrasile ovu “Večer Kur’ana sa hafizima”. Džamija je bila ispunjena džematlijama koji su odlučili da ovu noć provedu u slušanju Allahovih ajeta koje su interpretirali hafizi.

Na ovoj večeri povodom SVJETSKOG DANA HIDŽABA jedna džematlijka se pokrila. Uručena joj je hedija, kao i za tri džematlijke koje su završile sufaru u ovoj godini. Na kraju programa ašere je proučio Muhamed Grbo, pobjednik na mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta, a dovu je proučio imam džemata Soukbunar. Džematski odbor džemata Soukbunar je najzaslužniji za organizaciju ove prelijepe večeri, a posebna zahvalnost pripada vrijednim hanumama koje su pripremile zakusku za sve prisutne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter