Džemat Soukbunar paketićima obradovao mekteblije MIZ Kaljina

Džemat Soukbunar je u okviru svojih aktivnosti odlučio realizovati akciju podjele paketića za polaznike mekteske pouke u jednom od džemata u entiteu RS.

Nakon što su aktivisti džemata pripremili prigodne paketiće i poklone, odlučeno je da se upriliči posjeta MIZ Kaljina, te obraduju učenici sa ovog područja.

Kaljina je medžlis koji organizacijski pripada Muftijstvu sarajevskom, a nalazi se na području općine Sokolac. Mektepska nastava je organizovana na principu kućnih posjeta u okviru kojih glavni imam Sead-ef. Drinjak obilazi porodice koje imaju djecu osnovnoškolskog uzrasta, te drži časove.

Imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović je u svom izvještaju o ovoj gesti istakao kako je ona jedna od brojnih džematskih aktivnosti, te kako je planirano da aktivisti džemata i tokom narednog perioda budu podrška učenicima sa povratničkih područja.

  • Paketiće smo dostavili i obradovali polaznike mekteba. Nadamo se da ćemo i u budućnosti organizovati ovakve i slične programe – poručio je hafiz Ibrahimović.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter