Search
Close this search box.

Džemat Soukbunar: Druženje sa mr. Muhamedom-ef. Velićem

U nedjelju, 24. februara 2019. godine/19. džumade-l-uhra 1440. H. godine nakon akšam-namaza organizovano je druženje sa mr. Muhamedom ef. Velićem u džematu Soukbunar. Polaznici mektebske pouke su izveli kraći program kao uvertiru ovog druženja čitajući ajete, hadise i učeči prelijepe ilahije.

U nedjelju, 24. februara 2019. godine/19. džumade-l-uhra 1440. H. godine nakon akšam-namaza organizovano je druženje sa mr. Muhamedom ef. Velićem u džematu Soukbunar. Na početku druženja ašere je proučio polaznik mektebske pouke Hamza Gagula. Imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović je poselamio sve prisutne i iskazao dobrodošlicu svim prisutnim džematlijama koji su došli i podržali rad džemata.

Polaznici mektebske pouke su izveli kraći program kao uvertiru ovog druženja čitajući ajete, hadise i učeči prelijepe ilahije. Također, poznati izvođač ilahija Mensur Varaki je ovo prelijepo druženje začinio s nekoliko ilahija.

Prisutnim se obratio gost predavač mr. Muhamed-ef. Velić koji je govorio o značajnoj kur’anskoj temi islahu – mirenju, popravljanu odnosa, rješavanju sukoba i svađa među ljudima. Džematlije su s velikom pažnjom pratile predavanje koje je bilo prožeto ku’anskim ajetima, hadisima i nadasve, razumljivim i pitkim objašnjenjima. Na kraju programa ašere je pročio polaznik mektebske pouke Malkić Ibrahim, a dovu mr. Suad-ef. Balić, imam u džematu Sedrenik.

Druženje je nastavljeno u mektebu gdje je pripremljena zakuska za prisutne džematlije. Zahvaljujemo se svima koji su nabilo koji način doprinijeli da se organizuje druženje u našem džematu. Posebno našem Džematskom odboru na čelu sa mutevelijom hadži Esedom Alijevićem, Sektoru za brak i porodicu ovog džemata i Mreži mladih Soukbunar.

Tekst napisao: hafiz mr. Maid ef. Ibrahimović imam, hatib i muallim džemata Soukbunar

Facebook
Twitter