Search
Close this search box.

Džemat Raštelica: Organizovani besplatni mamografski pregledi

Udruženje Rubin iz Hadžića i Mreža za osnaživanje zdravlja žena “Think pink” realizovali su pedeset mamografskih pregleda za žene sa područja dzemata Raštelice, odnosno naselja (Rastelice, Džanica i Vukovica).

Udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“ je udruženje koje je pokrenulo i vodi nacionalnu Think Pink Mrežu. Nacionalna Think Pink Mreža okuplja 21 lokalno udruženje žena preživjelih karcinom dojke, iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koja zajedničkim i udruženim snagama rade na promociji zdravlja, na podizanju svijesti stanovništva o karcinomu dojke, razbijaju predrasude i bore se protiv stigmatizacije u vezi sa ovom bolešću, te kroz različite zajedničke aktivnosti ukazuju na važnost prevencije ovog veoma opasnog oboljenja. Od osnovnih aktivnosti Mreže su, tako, besplatne zdravstvene i medicinske usluge, uključujući i mamografske preglede koji mogu spasiti život.

Aktivnost je realizirana uz svesrdnu podršku džemata Raštelica koji na ovakav način pokazuju iznimnu brigu i senzibilitet prema različitim potrebama svojih članova.

Facebook
Twitter