Search
Close this search box.

Džemat Nahorevo: Bajramske čestitke

Ovaj ramazan obilježilo je drugačije vrijeme, iskušenja za sve, ali to nije spriječilo vjernike da ustraju u dobru i širenju dobrote. Vođeni željom da sa svim džematlijama podijele radost nadolazećih bajramskih dana u džematu Nahorevo organizirana je bajramska šetnja.

Određeni broj mekteblija podijeljeni u nekoliko grupa, a predvođeni imamom mr. Muhidin-ef. Topčagićem, muallimom Almom Topčagić, te vrijednim članovima Mreže mladih džemata Nahorevo, Maidom Bošnjak, Adinom Kadrićem i Harisom Pandžićem posjetili su svakog džematliju. Pokucali su na vrata svakom i uručili bajramsku čestitku i slatku bajramsku hediju za najmlađe članove.

Ući u svaku mahalu, pokucati na svaka vrata, razgovarati sa džematlijama, podijeliti sreću i radost, izmamiti osmijeh, ali i suze radosnice, čuti mnogo lijepih dova, te još mnogo predivnih reakcija zaista su posebni i neopisivi osjećaji i nezaboravni trenuci.

Sreću i radost nećemo postići ako je budemo tražili samo za sebe, međutim, ako se budemo brinuli jedni za druge brže ćemo doći do sreće, a ujedno sreća će biti mnogo veća.

Facebook
Twitter