Search
Close this search box.

Džemat Lubine džamije: Mektebska priredba povodom Dana nezavisnosti BiH

U subotu 23. februara tekuće 2019. godine u džematu Lubine džamije na Vratniku upriličena je prigodna Mektebska priredba, a sve u povodu nastupajućeg 01. marta - Dana nezavisnosti BiH. Ovu Mektebsku priredbu su pripremila mektebska djeca zajedno sa svojim muallimom mr. Salih-ef. Meštrovcem. Bilo je prekrasno gledati zadovoljna i sretna lica roditelja koji su bili ponosni na svoju djecu, koja su kroz ilahije, kaside i recitacije obogatili ovaj program.

U subotu 23. februara tekuće 2019. godine u džematu Lubine džamije na Vratniku upriličena je prigodna Mektebska priredba, a sve u povodu nastupajućeg 01. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Ovu Mektebsku priredbu su pripremila mektebska djeca zajedno sa svojim muallimom mr. Salih-ef. Meštrovcem. Bilo je prekrasno gledati zadovoljna i sretna lica roditelja koji su bili ponosni na svoju djecu, koja su kroz ilahije, kaside i recitacije obogatili ovaj program.

-Volimo svoju domovinu, pomozimo da naša djeca u njoj imaju bolju budućnost. Čuvajmo naš mekteb i budimo poput sponzora ove naše prelijepe mektebske priredbe gospođe Aide Memidžan-Omerhodžić – poručio je imam, hatib i muallim Lubine džamije mr. Salih-ef. Meštrovac.

Nakon priredbe svi polaznici mektebske nastave su nagrađeni paketićima, a druženje je nastavljeno zajedničkim ručkom djece i roditelja.

Facebook
Twitter