Džemat Jarčedoli: Izletom i svečanošću završena „Ljetna škola Kur’ana“

U sklopu projekta MIZ-e Sarajevo „Ljeto u Šeheru“ u džematu Jarčedoli je tokom mjeseca jula bila  organizovana „Ljetna škola Kur’ana. Školu je redovno pohađalo 25 polaznika mekteba a voditelj škole je bio Edis-ef. Šahović. Ljetna škola Kur’ana je jako pozitivno utjecala na poboljšanje kvaliteta učenja Kur’ana naših mekteblija, a posebno je zaslužna za kontinuitet u učenju. Bila je ovo prilika da mekteblije nakon završetka redovne mektebske nastave lakše očuvaju, bolje utvrde i dodatno nadograde stečeno znanje iz kiraeta.

Džemat se potrudio da svi polaznici škole svaki put imaju za nagradu po jedan slatkiš kao i sva druga djeca da svaki put kada dođu na namaz u džamiju u toku raspusta mogu uzeti po jedan slatkiš, a na kraju škole, u četvrtak, 09. 08. 2019., za sve polaznike škole upriličen je izlet na Trebević. Polaznici su imali priliku da uživaju u vožnji Trebevićkom žičarom, da se druže i šetaju Trebevićem i Baščaršijom, zajedno ručaju i posjete šehisko mezarje „Kovači“  i mezar prvog predsjednika RBiH r. Alije Izetbegovića,  baš na dan njegovog rođenja.

Škola je okončana završnom svečanošću u petak, 09. 08. 2019., kada su, u prisustvu roditelja i džematlija, svim polaznicima uručene diplome. Zahvaljujemo se Medžlisu IZ-e Sarajevo i svima drugima koji su pomogli realizaciju ovog hajirli projekta u našem džematu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter