Search
Close this search box.

Džemat Blagovac: Hatma-dova članica ženskog aktivizma i podjela novih Ilmihala za polaznike mekteba

U ponedjeljak, 28. septembra 2020. godine, nakon akšam-namaza  u džamiji na Blagovcu, proučena je dova povodom završetka hatme, koju su u proteklom periodu zajedno sa muallimom Emirom Sojkić proučile žene iz džemata Blagovac.

Nakon proglašenja pandemije Covid-19, sve aktivnosti ženskog  dijela džemata odvijale su se putem online platformi, tako da je ove godine više od polovine Kur’ana Časnog proučeno na ovaj način. Znajući vrijednost ovog učinjenog djela i nošene iskrenim nijetom, 16. žena uz asistenciju muallime Emire, uspjelo je u svojoj namjeri da prouče cijeli Kur’an.

Posebna radost zbog ponovnog susreta u džamiji  osjetila se i na kratkom druženju koje je upriličeno nakon proučene dove. Na kraju ove male svečanosti iskazana je zahvalnost Allahu dž.š. na podarenom zdravlju i snazi da se i ova aktivnost u džematu uspješno privede kraju.

Podjela novih Ilmihala za sve polaznike mekteba

U proteklom periodu završena je još jedna značajna aktivnost u džematu.  U vikendu koji je iza nas, 26.09. i 27.09.  upriličena je podjela novih Ilmihala za sve polaznike mekteba.

Nove udžbenike za 150. polaznika mekteba na Blagovcu,  obezbjedile su  džematlije na džuma-namazu, roditelji polaznika i Džematski odbor.

Imam džemata Edin ef-Mrkulić, zahvalio se svima na podršci u ovom hajirli projektu, te najavio slične aktivnosti i u narednom periodu.

Facebook
Twitter