Search
Close this search box.

Delegacija Muftijstva sarajevskog i Medžlisa IZ Sarajevo posjetili kompaniju GAMEHA

U utorak, osmog dana ramazana 1442. H. godine, zamjenik reisu-l-uleme i muftija sarajevski dr. Enes Ljevaković i glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo dr. Abdulgafar Velić posjetili su domaću kompaniju GAMEHA, koja se nalazi na prostoru ovog muftijstva.

GAMEHA je društveno odgovorna kompanija koja skoro dvije decenije intenzivno pomaže rad Islamske zajednice i mnogih drugih ustanova i institucija. U kompaniji je uposleno blizu 70 radnika i od ukupnog broja proizvoda domaći proizvodi imaju učešće preko 70%. Najkvalitetnije sirovine iz Argentine, Venecuele, Indije, Irana, Pakistana, Turske i niza drugih zemalja pronalaze svoj put do GAMEHA kompanije, čiji je najpoznatiji brend Butik Badem otvoren daleke 1957. godine u Sarajevu. Osnivač kompanije Adem Miftari bio je domaćin delegaciji Islamske zajednice u BiH.

Muftija je iskazao svoje zadovoljstvo posjetom i saznanjem u koliko velikom kapacitetu ova kompanija proizvodi. Zajedno sa muftijom, iz Muftijstva sarajevskog gost je bio i dr. Ahmed Purdić. Glavni imam, dr. Velić iskazao je zahvalost kompaniji GAMEHA za nesebičnu podršku Medžlisu IZ Sarajevo u svim projektima i aktivnostima. Uz glavnog imama, delegaciju Medžlisa su činili i Jusuf Zahiragić, predsjednik Medžlisa, pomoćnici glavnog imama mr. Malik Šljivo i Elvedin Klisura, i imami Ferid Ganić i Edin Hamzakadić.

Facebook
Twitter