Search
Close this search box.

Dani o Allahovom Poslaniku: Posjeta Gerontološkom centru u Nedžarićima

U četvrtak, 29.10.2020. godine na 12. rebiu-l-evvel 1442. hidžretske godine, MIZ Sarajevo je u saradnji sa Uredom za društvenu brigu IZ BiH i džematom Teftedarin do, a povodom manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah 2020, organizirao posjetu Gerentološkom centru u Nedžarićima.

Tom prilikom je uručen vrijedan poklon u formi kolača i mevludskih bombona svim korisnicma Centra, koje su spremile vrijedne članice džemata Teftedarin do uz podršku  imama  dr. Adis ef. Sultanović i muallime Sumeje Sultanović.

Posjeti su prisustvovali Ferid ef. Ganić, kordinator za društvenu brigu u MIZ Sarajevo i  Amela Brdar stručni saradnik u Uredu za društvenu brigu. Cilj aktivnosti je iskazivanje potrebne brige i pažnja o starim i iznemoglim osobama, čemu nas je podučio Allahov Poslanik, Muhammed, a.s., svojom plemenitom praksom.

Rukovodioci Centra su se zahvalili na ovoj posjeti uz konstataciju da je ista veoma značajna za Centar, a posebno za njihove korisnike, jer im se ovim šalje značajna poruka da nisu sami i zaboravljeni.

Facebook
Twitter