Search
Close this search box.

Članovi džematskih odbora džemata Srednje i Crna Rijeka posjetili Srebrenicu

U srijedu 16. juna 2021. god. dva susjedna džemata (Crna Rijeka i Srednje) organizovali su posjetu Memorijalnom centru Potočari, Srebrenici, Bratuncu i Tuzli.

Imami Alen ef. Jašić i Senad ef. Šehić su sa svojim članovima džematskog odbora prvo posjetili Bratunac, a zatim Memorijalni centar u Potočarima, gdje su proučili Jasin i predali dovu, nakon čega su posjetili Spomen sobu u okviru Memorijalnog centra. Nakon Potočara doček u MIZ Srebrenica nam su priredili Damir ef. Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica i Faruk ef. Hasanović, predjednik Medžlisa. Oni su nas upoznali o uslovima vjerskog života u Srebrenici, svakodnevnoj borbi i poteškoćama s kojima se susreću u radu na područiju MIZ Srebrenica. Podne namaz smo obavili u Bijeloj džamiji.

Po povratku smo posjetili džemat Divič, MIZ Zvornik, a onda se uputili put Tuzle u obilazak džamije kralja Abdullaha. Ikindiju namaz smo obavili u pomenutoj džamiji, nakon čega su nam toplu dobrodošlicu iskazali imam hafiz Ahmed Rahmanović, Edib ef. Avdić, profesor pri Školi Kur ana Časnog i predsjednik džematskog odbora Bešlaga Smajić.
U razgovoru sa domaćinima smo razmijenili iskustva i bili svjedoci vjerskog aktivizma koji se odvija u kompleksu džamije kralja Abdullaha.

Ovom prilikom zahvaljujemo MIZ Srebrenica kao i uposlenicima MIZ Tuzla pri džamiji kralja Abdullaha na lijepom prijemu.

Facebook
Twitter