Search
Close this search box.

Čestitka mektepskom horu džemata Nahorevo na učešću u predramazanskom koncertu

Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić zajedno sa svojim pomoćnikom Elvedin-ef. Klisurom bio je u ramazanskoj posjeti džematu Nahorevo. Veliki broj džematlija i omladine je svojim prisustvom uveličao ovu posjetu.

Prisutnima se obratio imam džemata Nahorevo, mr. Muhidin-ef. Topčagić, te u svoje lično ime i ime džematskog odbora poželio dobrodošlicu prisutnima.

Dr. Velić je u svom obraćanju čestitao na velikom uspjehu hora mekteba Nahorevo i njihovom nastupu na predramazanskom koncertu, te nagovjestio još zajdeničkih projekata.

Nakon toga glavni imam je održao predavnje, dajući smjernice i poruke koje treba da iznjedri mjesec ramazan kod postača.

Imam džemata mr. Topčagić je zahvalio glavnom imamu, te u svojstvu džematskog imama i u ime prof. Alme Topčagić, voditeljice ovog hora uručio zahvalnicu i prigodnu hediju u znak zahvalnosti, na ukazanom povjerenju, vrednovanju truda i rada, te prilikama da hor mekteba Nahorevo da važan doprinos manifestacijama u organizaciji Medžlisa IZ Sarajevo.

Facebook
Twitter