Search
Close this search box.

Čestitka glavnog imama povodom nove mektebske i školske godine

Povodom početka nove mektebske i školske godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar Velić upućuje iskrene čestitke svim učenicima, roditeljima, muallimima i nastavnicima.

Dragi učenici;

Nalazimo se na početku nove školske i mektebske godine. Pred vama su novi izazovi, nove lekcije i prilika za nova znanja i iskustva. Budite vrijedni i marljivi. Svoje prilike u pogledu obrazovanja na najbolji način iskoristite. Sve nastavne jedinice su važne i bit će vam od koristi u životu.

Cjenjeni imami-muallimi i nastavnici u školama;

Radite svoj posao odgovorno i ponosno. Budite svjesni emaneta kojeg ste preuzeli i važnosti časne misije učitelja i muallima. Također, vodite računa o poštivanju svih mjera i uputstava u pogledu čuvanja od zaraze koronavirusa. Čuvajmo zdravlje svojih učenika, ali i svih drugih ljudi u našoj blizini.

Pozivamo roditelje da upišu svoju djecu u mekteb. Mekteb je veoma bitan u odgoju naše djece. Vodimo računa da mekteb bude važan dio identiteta naše djece, zato sutra u subotu 12. septembra kada počinje nova mektebska godina zajedno sa svojom djecom dođite u mekteb i podijelite radost.

Molim dragog Boga da u novoj školskoj i mektebskoj godini ostvarimo što bolje rezultate i uspjehe. Da se naša djeca ne zastide nas, a da oni budu naš ponos.

Allah mubarek olsun!

Facebook
Twitter