Search
Close this search box.

Centar za mlade MIZ Sarajevo: Rifat Fetić i Hadžem Hajdarević održali predavanja na Kursu islama

U Centru za mlade Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo organizira se Kurs islama za srednjoškolce, edukativni projekat  Islamske zajednice koji se realizuje u saradnji sa imamima i profesorima vjeronauke u srednjim školama i ima za cilj edukaciju mladih, njihovo međusobno povezivanje i upoznavanje. Predavanja vode najeminentniji stručnjaci iz pojedinih oblasti iz čitave BiH. 

U nedjelju, 1. oktobra 2023. godine, predavanje polaznicima Kursa održao je g. Rifat Fetić, koji je mladima govorio o Islamskoj zajednici, potrebi čuvanja i svakodnevnog unapređenja institucionalnog djelovanja. Rifat Fetić je šef Kabineta reisu-l-uleme i voditelj projekta Kursa islama. 

U nedjelju, 8. oktobra 2023. godine, jako zanimljivo i inspirativno predavanje na temu “Jezik i pisma Bošnjaka” održao je Hadžem Hajdarević.
Hadžem Hajdarević je pjesnik, prozni pisac, esejist, publicist, pisac za djecu, urednik i priređivač djela drugih autora, znanstveni radnik u oblasti jezika. Trenutno radi kao stručni saradnik u Institutu za jezik.

Kurs islama se nastavlja sljedeće nedjelje u 9:00 sati, sa novim zanimljivim i aktuelnim temama. 

Facebook
Twitter