Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Selam, ya Resulallah: Otvoreni mektepski dan

U okviru manifestacije “Selam, ya Resulallah” u dvorani “Ramiz Salčin” proteklog vikenda je realizovan Otvoreni mektepski dan.

Tom prilikom su polaznici mektepske pouke, muallimi i roditelji proveli vrijeme u druženju u okviru kojeg je, prema riječima organizatora, u praktičnom smislu primijenjeno sve ono što se uči u mektebu. 

Ovaj program je prošle godine pridružen sadržajima manifestacije “Selam, ya Resulallah”, te je nov u odnosu na ranije godine, a tokom njega se nastojalo primijetiti i registrovati kako učenici u praksi rezonuju ideje usvojene u mektebu.

U okviru mektepske pouke, muallimi učenike podučavaju određenim vrijednostima i vrlinama, a oni su tokom ovog programa mogli demonstrirati međusobno potpomaganje.

Konceprt Otvorenog mektepskog dana je podrazumijevao nekoliko igara, a namjera je da učesnici ovom prilikom praktično demonstriraju krilaticu “Moj mekteb – moj identitet”.

Ovim programom je dodan i novi sadržaj manifestaciji “Selam, ya Resulallah”, a namjera je da se u narednom periodu realizuju slični programi namijenjeni polaznicima mektepske pouke.

Facebook
Twitter