Search
Close this search box.

Kurs turskoga jezika u Istiklal džamiji

U srijedu 17. januara započeo je prvi ciklus kursa turskoga jezika u Istiklal džamiji. Organizator je MIZ Sarajevo i džemat Istiklal džamije, a predavač je Hamza Kurtanović, diplomirani profesor turskoga jezika i predstavnik omladinskog sektora organizacije IGMG.

Kurs je izazvao veliku zainteresiranost džematlija Istiklal džamije ali i susjednih džemata,  te je upisano oko 60 polaznika koji su podijeljeni u dvije grupe. Održava se dva puta sedmično, srijedom i petkom, jedna grupa poslije akšam-namaza a druga poslije jacije-namaza.  Prvi stepen (A1) će trajati  tri mjeseca  a nakon toga će biti ponovni upis u prvi stepen, te nastavak drugoga stepena za one koji budu postigli odgovarajuće rezultate.

Pored mektebske nastave, kursa islama, škole Kurana, kursa sufare i Kurana za odrasle, ovo je nova aktivnost koja se održava u Istiklal džamiji. Uskoro će započeti još nekoliko  projekata koji će, ako Bog da, pomoći u kvalitetnoj edukaciji naših džematlija, te će se svi postojeći resursi staviti na raspolaganje kako bi se u džamijskom prostoru usvajala potrebna vjerska, ali i svjetovna znanja.

Facebook
Twitter