Search
Close this search box.

19. Zajedno u dobru: “Poštovanje starijih”

Tema novog izdanja je “Poštovanje starijih”, o čemu Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Lubine džamije na Vratniku mr. Salih-ef. Meštrovcem.O ovoj temi biće riječi i u našoj rubrici “Sarajevske priče” u kojoj vam donosimo razgovor na temu poštovanja starijih sa prof. Mersihom Kajmović, profesoricom vjeronauke a preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Jarčedoli, Mirsad-ef. Đerzića na temu poštovanja prema starijima. 19. Zajedno u dobru - 14.02.2019. godine od 18h!

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Devetnaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 14. februara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Poštovanje starijih”, o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Lubine džamije na Vratniku mr. Salih-ef. Meštrovcem.

O ovoj temi biće riječi i u našoj rubrici “Sarajevske priče” u kojoj vam donosimo razgovor na temu poštovanja starijih sa prof. Mersihom Kajmović, profesoricom vjeronauke i bivšom odgajateljicom u dvije bh. medrese.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Jarčedoli, Mirsad-ef. Đerzića na temu poštovanja prema starijima.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

19. Zajedno u dobru – 14.02.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Facebook
Twitter