Zatvaranje 15. manifestacije “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah”: “Večer muslimanske duhovnosti” večeras od 19h u KSC Skenderija

Manifestacijom “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah”, koju Medžlis islamske zajednice Sarajevo tradicionalno organizuje u hidžretskom mjesecu rebiu-l-evvelu, obilježava se rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a. s., te kako bi se kroz različite sadržaje i programe istaknule univerzalne vrijednosti islama.

Ovogodišnja 15. manifestacija, koja je otvorena 30. oktobra, završava u srijedu 27. novembra, odnosno večeras u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija, gdje će od 19 sati biti održan program “Večer muslimanske duhovnosti”. Organizatori su pripremili bogat program, koji će se sastojati od učenja odlomaka iz Časnog Kur’ana, ilahija, mevluda i drugih prigodnih sadržaja.

Ono što je posebno značajano za istaknuti jeste da će posjetitelji imati priliku čuti učenje odlomaka iz Kur’ana od svjetski poznatih učača poput kurra hafiza Aziza Alilija iz Hrvatske, Hassana Sadeghija iz Iran a te Bunyamina Topcuoglua iz Turske.

Gosti u Skenderiji će biti i Latif Moćević, Mustafa Isaković, Šerif Delić, Resul Alić, Hamza Lavić, Edin Hamzakadić, Ensar Latifović, Jusuf Babajić, Mirnes Buko, Muhamed Mujkić, Muhamed Šemoski i Senaid Isaković. Na udaraljkama će biti Rifet Čamdžić i Halid Hajduković, dok će ulogu naratora imati Tarik Omerhodžić. Ovaj program se realizira u suradnji sa organizacijom IGMG – regija Balkan te brojnim prijateljima i sponzorima manifestacije a ulaz je slobodan.

Programskim sadržajima ove manifestacije MIZ Sarajevo je i ove godine nastojao afirmirati bošnjačku kulturu i tradiciju te pružiti prilika mladima za aktivno učešće u kreiranju pozitivnih uslova života, ali i razviti najljepšu mevludsku atmosferu u gradu Sarajevu i šire.  

U proteklih mjesec dana, preko 30 programa je realizirano na različitim lokacijama širom Sarajeva, s velikim brojem učesnika, najeminentnijih stručnjaka iz različitih vjerskih, kulturnih, društvenih oblasti koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

Ovogodišnja manifestacija Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah” je inače 15. po redu, a ove godine je održana pod motom ajeta iz kur’anskog poglavlja Merjem: “…i da majci svojoj budem dobar…!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter