Search
Close this search box.

Više od hiljadu polaznika mektepske pouke učestvovalo na Otvorenom mektepskom danu

U okviru manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah” u dvorani “Ramiz Salčin” jučer je realizovan Otvoreni mektepski dan.

Tom prilikom su polaznici mektepske pouke, muallimi i roditelji proveli vrijeme u druženju u okviru kojeg je, prema riječima organizatora, u praktičnom smislu primijenjeno sve ono što se uči u mektebu.

Ovaj program je nov u odnosu na prethodne godine, a tokom njega se nastojalo primijetiti i registrovati kako učenici u praksi rezonuju stvari. Tokom mektebske pouke, muallimi učenike podučavaju određenim vrijednostima i vrlinama, a oni su tokom ovog programa mogli demonstrirati međusobno potpomaganje.

Koncept Otvorenog mektepskog dana je podrazumijevao pet igara; između dvije vatre, potezanje konopca, šutiranje na gol, držanje ping-pong loptice u kašikama i trčanje u vrećama.

Ovom prilikom je i glavni imam MIZ Sarajevo dr. Adulgafar-ef. Velić uputio prigodnu poruku, tokom koje je istakao kako su svi učesnici praktično demonstrirali krilaticu “Moj mekteb – moj identitet”.

Ovim programom je dodan i novi sadržaj manifestaciji Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, a namjera je da se u narednom periodu realizuju slični programi namijenjeni polaznicima mektepske pouke.

Facebook
Twitter