Search
Close this search box.

Vannastavne aktivnosti u mektebima MIZ Sarajevo

Ukoliko se govori o kvaliteti mektepske pouke, nerijetko se, uz pedagoški pristup, navodi i uključenost učenika u vannastavne akitvnosti. Takva uključenost može doprinijeti izražajnijem vezivanju učenika za džamiju, mekteb i muallima.

Brojni mektebi na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo su tokom proteklog perioda realizovali vannastavne aktivnosti.

Džemat Grbavica 2 je realizovao specifičan program posjete učenika osnovne škole džamiji i prisustva džematskog imama času vjeronauke u O.Š. “Grbavica 2”.

Slična aktivnost je upriličena u džematu Srednje, gdje su učenici prvih razreda osnovne škole boravili u džamiji, razgovarali sa džematskim imamom, te upoznali se sa sličnostima i razlikama između nastave vjeronauke i mektepske pouke.

U džematu Šip upriličeno je takmičenje u streljaštvu (gađanje u metu vazdušnom puškom), nakon kojeg je upriličeno druženje polaznika mektepske pouke uz brojne sadržaje.

Polaznici mektepske pouke sa Vratnika (Lubina i Bijela džamija) su sa svojim muallimima boravili u posjeti Jajcu, gdje su obišli znamenitosti, atraktivne lokacije, te proveli ugodno vrijeme.

Facebook
Twitter