Search
Close this search box.

Utisci džematlija Novog Ilijaša sa otvorenja džamije u Sisku: Srca vjernika žude za Božijim hramom na zemlji

Grupa džematlija džemata Novi Ilijaš prisustvovala je otvorenju džamije u Sisku. U nastavku donosimo neposredne utiske i živopisno opisane detalje njihovog putovanja koji su objavljeni na zvaničnoj facebook stranici ovog džemata:

“U organizaciji džemata Novi Ilijaš, uz tehničku podršku turističke agencije Ibret – travel, u srijedu, 7.9. ’22., jedna odabrana skupina vođena ljubavlju prema Allahovoj Kući, u jutarnjim satima krenula je na hairli putovanje – povodom otvorenja džamije i Islamskog centra u Sisku.

Ljubav je najvažnija, ona je ta koja će uza se objediniti i Sreću i Mudrost. Svaki putnik na ovom mubarek i blagoslovljenom putovanju je na svoj način utkao svoje najljepše osobnosti i doprinio lijepoj i ugodnoj atmosferi druženja.

Bilo je zadovoljstvo i čast prisustvovati radosti i mubareku naše braće i sestara u Sisku, koji su pokazali srčano gostoprimstvo, otvorili svoja srca i vrata svim ljudima dobre volje. Allah je Taj Koji je učinio da ljudska srca žude za Njegovim hramom na zemlji.

Hvala Allahu Koji je učinio prostranim prsa nekih ljudi da se odazovu; da krenu na ovo hairli putovanje, a nekima omogućio da finansijski pomognu i olakšaju Božijim robovima da hodočaste još jedan Božiji hram na zemlji.

Neka je na mubarek i  na ponos nama još jedna džamija, ALLAH MUBAREK NAŠOJ BRAĆI I SESTRAMa U SISKU!”, navedeno je u formi statusa na facebook stranici džemata Novi Ilijaš.

Facebook
Twitter