Search
Close this search box.

Džemat Binježevo: Uručen dekret novom imamu mr. Sakib-ef. Lepiću

U četvrtak, 05. novembra 2020. godine, uručen je dekret novoimenovanom imamu džemata Binježevo mr. Sakib-ef. Lepiću.

Dekret je uručio glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, koji je uz čestitke na novom angažmanu,  izrazio  nadu da će Sakib ef. Lepić nastaviti aktivnosti na planu jačanja džemata i razvoju vjerskog života. Ovom prilikom glavni imam se zahvalio dosadašnjem imamu džemata Menfad-ef. Drkiću za uspješan rad u džematu i ostvarene rezultate.

Sakib Lepić je sin Envera i Izete, rođen 2. aprila 1993. godine u Visokom. Osnovnu školu je završio u Dobrinju kod Visokog, a nakon završene osnovne škole upisao je medresu “Osman-ef. Redžović” u Visokom, koju je završio s odličnim uspjehom. Nakon toga 2011. godine upisuje Fakultet islamskih nauka, smjer Islamska teologija. Diplomirao je 2015. godine, te je iste godine upisao Master program na istom fakultetu.

Nakon studija,  krajem 2015. godine Sakib Lepić je angažiran kao imam, muallim i  hatib u džematu Barica, MIZ Sarajevo (honorarni angažman). Za vrijeme honorarnog angažmana je , također, pola godine radio kao pripravnik u OŠ „Srednje“, nakon čega je položio i stručni ispit za nastavnika islamske vjeronauke. Od 2017. godine je bio imam, muallim i hatib u džematu Srednje, MIZ Sarajevo (stalni angažman).

Facebook
Twitter