Upriličena promocija novih učača Kur’ana i svršenika hatme u džematu Bojnik

U džematu Bojnik 18.04.2019. promovisano je dvanaest novih učača Kur’ana. Ovim je upotpunjen broj od 64 osobe koje su završile sufaru u ovom džematu u periodu od 2014. godine. Prisutne je poselamio Mehidin-ef. Bešlić, imam džemata Bojnik a svečanu prozivku svršenika sufare izvršila je muallima Belma Bešlić. Gost predavač bio je mr. Meho-ef. Šljivo, šef Ureda za hatabet, da’vu i misionarstvo Rijaseta IZ u BiH.

U džematu Bojnik 18.04.2019. promovisano je dvanaest novih učača Kur’ana. Ovim je upotpunjen broj od 64 osobe koje su završile sufaru u ovom džematu u periodu od 2014. godine.

Prisutne je poselamio Mehidin-ef. Bešlić, imam džemata Bojnik a svečanu prozivku svršenika sufare izvršila je muallima Belma Bešlić. Polaznice halke Kur’ana i tedžvida proučile su hatmu koja je ovu lijepu noć poklonjena.

Jasin i šerif su proučile i prigodan program izvele: Dželila Husić, Amina Bejtović, Šejma Bešlić i Lamija Husić.

Gost predavač bio je mr. Meho-ef. Šljivo, šef Ureda za hatabet, da’vu i misionarstvo Rijaseta IZ u BiH. Programu su osim mnogobrojnih dzematlija džemata Bojnik i gostiju prisustvovale džematlije iz susjednog džemata Ahatovići i imam džemata Doglodi Armin-ef. Jusupović koji je na kraju proučio dovu.

Nakon jacije-namaza prisutni su se počastili slanim i slatkim jelima koje su pripremile vrijedne hanume džemata Bojnik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter