Search
Close this search box.

Učenici nekoliko sarajevskih mekteba u edukativnoj posjeti Medresi u Cazinu

Tradicionalni program ekskurzije “Obilazak medresa u Bosni i Hercegovini” koju realizuju sarajevski džemati Butmir, sa imamom Salko-ef. Balkićem, Trnovo, sa imamom Abdullah-ef. Dedićem, i Vrelo Bosne – Plandište, sa imamom Fuad-ef. Golićem realizovan je i ove godine. 

Tim povodom maturanti mektepske nastave imali su priliku posjetiti Medresu Reis Džemaludin-ef. Čaušević.

– Na putu ka medresi u Cazinu svjedočili smo domaćinskom odnosu prema musafirima u
Islamskom Centru Matuzići koji vrijedi obići, u Kozarcu kod glavnog imama hfz. mr. Amira Mahića koji je ujedno i skrenuo pažnju na važnost naših predaka – šehida i očuvanja zemlje na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, u Muzeju 505. viteške brigade i ponosa bužimskog – ističu organizatori ove ekskurzije.

Vrijeme boravka u medresi učenci su, pored redovnih aktivnosti, iskoristili u društveno-sportskom ambijentu. Od druženja do plivanja. Čestitke osoblju medrese i prof. Harunu Pajiću, uputili su gosti imami uz dovu za bereket. Na povratku prema Sarajevu, učesnici ekskurzije su posjetili i Islamski centar Kalibunar kod vrijednog mr. Alje-ef. Cikotića.

Također, ovim povodom koristimo priliku da imamima i učenicima čestitamo na kontinuiranom projektu, a donatorima koji su neizostavan dio upućujemo dovu za trajno dobro.

Facebook
Twitter