Search
Close this search box.

U Skenderiji održan 17. bajramski koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”


Prvog dana Ramazanskog bajrama u Sarajevu je održan tradicionalni koncert “Bajram dođe, mirišu avlije” u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Koncert u dvorani “Mirza Delibašić“ u Skenderiji, bio je humanitarnog karaktera, a cjelokupan prihod od prodanih karata biće usmjeren za pomoć Gazi i Palestini. Programu je prisustvovao i Ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini Njegova ekselencija Rezeq Namoora.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Abdulgafar Velić izjavio je da su gostima ponudili kvalitetan sadržaj i prenijeli poruke značajnog blagdana.

Muzički producent koncerta Dino Šukalo spojio je tradicionalnu bosansku i tursku duhovnu muziku, a publici su se predstavili Hor Hamza, Naida Kraljić, Kenan Mačković, Kenan Hasić i Ibrahim Biličević.

Orkestar su, pored Dine Šukala, činili Adis Sirbubalo (klavir i harmonika), Bojan Ahac (klavijature), Edvin Hadžić (bas), Amar Češljar (udaraljke), Melih Berse (ney), Ramazan Gokhan Cagli (kanun), Ozgur Koban (violina) i Emrullah Senguller (čelo).

Gosti koncerta su bili Burhan Šaban, Sami Ozer i Mustafa Demirci.

Prateći vokali su bili Ajsela Zoronjić, Medina Turković, Nedim Bašić i Alen Hadžić, a horovi Šapat srca, “Preporod“ i Hor MIZ Sarajevo.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo već 17. godinu u povodu Ramazanskog bajrama organizovao je koncert čiji je cilj bio da građani Sarajeva, ali i ostali večernje sate prvog dana Bajrama provedu uz ilahije, kaside i sevdalinke.

Bajramskim koncertom je ujedno završen projekt “Visit Sarajevo – Feel the spirit od ramadan“, koji je MIZ Sarajevo organizirao s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Facebook
Twitter