Search
Close this search box.

U Sarajevu predstavljen šesti album Hora Hamza “Iskreno”

U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad večeras je predstavljen novi album Hora Hamza.

Riječ je šestom albumu ovog hora, koji nosi naziv “Iskreno”, a na kojem je sastav radio posljednjih nekoliko godina. 

– Ono po čemu bismo ‘Iskreno’ odvojili od našeg prethodnog studijskog rada, svakako jeste to da je ovo prvi album na kojem smo, osim ranije prakse pisanja tekstova i muzike, mi učestvovali i u svim ostalim produkcijskim i post-produkcijskim segmentima: od aranžmana, grafičkog rješenja covera, planiranja i produkcije video-spotova – rekao je Kenan Hadžifejzović, član hora.

Kaže da su kao tim izuzetno ponosni na konačan rezultat svega što su skupa uradili.

– Svakako da je to bio jedan poseban izazov i krupan zalogaj koji smo ispred sebe postavili, ali na kraju, kao što već rekoh, mislim da možemo biti ponosni i zadovoljni konačnim ishodom. Jedan ovakav poduhvat da smo iznijeli, uglavnom, sami. Moram priznati da sam i sam pomalo bio skeptičan. Samo se još nadamo da će i komentari publike i ostale javnosti biti barem približni našim. Ipak, to je ono što će na kraju dati konačan sud o projektu – istakao je Hadžifejzović.

Na naše pitanje da, prema ličnim dojmovima, prokomentira činjenicu da su generacije slušale njihove pjesme i kaside, te prepoznavali elemente iz vlastitih života, Hadžifejzović odgovara da to razumijeva kao posebno vrednovanje vlastitog rada.

– Iza nas je trideset godina, a izrasli smo iz jednog mektepskog hora. Značajno nam je bilo da ljudi znaju za nas, a iz današnje perspektive posebno značajnim doživljavamo i to što nekome naše pjesme znače. Ako radiš bilo koju vrstu umjetnosti, a ona ne izaziva nikakvu reakciju, onda se trebaš zapitati ili odustati.

Među publikom imamo nekadašnju djecu, a danas odrasle ljude. Nove mlade generacije nas, također, slušaju, uz numere poput “Ramazan” ili “Bajram”, a imami i ozbiljniju publiku koja sluša numere poput “Za nju vrijedi umrijeti”. Radosni smo da nam je Gospodar pružio Milost da uspijemo ostati zajedno i ponuditi ljudima nešto što će ih vezati za naše tekstove – kazao je Hadžifejzović.

U okviru promocije kojoj je prirustvovao veliki broj posjetilaca, prikazani su svi video-spotovi sa albuma, a svaku pjesmu pojedinačno je predstavljao neko od prijatelja Hora Hamza, evocirajući pri tome vlastite uspomene na njih kao pojedince i njihov rad.

(Preporod.info)

Facebook
Twitter