Search
Close this search box.

Održan tradicionalni koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”

Šesnaesti tradicionalni bajramski koncert pod nazivom “Bajram dođe, mirišu avlije” održan je u dvorani “Mirza Delibašić” u Skenderiji.

Brojni posjetioci su imali priliku uživati u nastupima brojnih muzičkih zvijezda iz Bosne i Hercegovine, ali i svijeta, kao što su Mesut Kurtis, Eldin Huseinbegović, Burhan Šaban, Aziz Alili, Naida Kraljić, Šaha Isaković, Mirza Ganić i Ibrahim Bilčević.

Orkestar koji je predvodio nastupe sastavljen je od najboljih muzičara iz BiH, kojeg su činili gitarista Dino Šukalo, harmonikaš i klavijaturista Adis Sirbubalo, klavijaturista Bojan Ahac, basista Edin Hadžić i bubnjar Amar Češljar.

Na koncertu su nastupali i turski solisti Yıldan Ergüzel i Eyupcan Açıkpazı, dok su prateći vokali bili Ajsela Zoronjić i Medina Turković. Za atmosferu bili su zaduženi i horovi “Preporod” i “MIZ Sarajevo”.

Prihod od ulaznica donirat će se nastradalim osobama u zemljotresima koji su nedavno zahvatili područja Turske i Sirije.

Ovim koncertom ujedno se završio i projekat “Visit Sarajevo – Feel the Spirit of Ramadan”, kojeg je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo realizirao u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Facebook
Twitter