Search
Close this search box.

U noći Bedra Glavni imam sa saradnicima posjetio džemat Prača: Svakome je Allah propisao njegovu nafaku i put

Dana 28. aprila, na sedamnaestu noć ramazana, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, dr. Abdulgafar-ef. Velić, bio je u posjeti džematu Prača. Zajedno sa njim u delagaciji su bili njegovi pomoćnoci Elvedin-ef. Klisura, Miralem-ef. Babajić i Ammar-ef. Bašić. Tom prilikom su zijaretili i imama ovog džemata, Aliju-ef. Čančara, i zajedno sa njegovom porodicom iftarili.


U noći Bedra ova posjeta ima simboličan značaj i poruku, baš kao što je i Glavni imam naglasio u svome obraćanju nakon teravih namaza rekavši, između ostalog: „I mi u Bosni imamo svoj Bedr. Baš kao što je Allah pomogao muslimane na Bedru, isto tako je On pomogao i nas muslimane ovih prostora, jer iako nismo dobili ono što smo možda očekivali, dobili smo puno više nego što su naši dušmani htjeli da nam ostane. Svakom je Allah propisao njegovu nafaku i put i čovjek mora biti zadovoljan sa onim što mu Allah odredi.“


Ovom prilikom je delegacija obišla i nekoliko šehidskih porodica i uručila simboličnu ramazansku hediju, kao znak podrške i brige u ovim mubarek ramazanskim danima.

Facebook
Twitter