Search
Close this search box.

U mjesecu januaru uspješno realizirano stručno usavršavanje muallima putem oglednih časova u mektebima

Služba za vjerske i odgojno obrazovne poslove Medžlisa islamske zajednice Sarajevo je i ove godine organizovala ogledne časove u mektebima u periodu 4.-26. januar 2024. godine. Aktivnosti je vezana za stručno usavršavanje muallima koji su najizravnije uključeni u nastavni proces. 
Ogledne časove održali su: Dupovac Velid (Grivići), mr. Muhidin Topčagić (Nahorevo), Ćosić Mevludin (Nedžarići), Mešanović Mirsad (Zabrđe), Pajt Emir (Heća Mahala), Spahić Ahmed (Mojmilo brdo-Šehadet), mr. Fikret Pašanović (Grbavica I), Husić Muhidin (Malešići), Okanović Mirel (Otes) i mr. Salih Meštrovac (Lubina).

Nakon održanog sata svi prisutni muallimi uzeli su učešća u diskusiji u kojoj su dali svoje mišljenje o održanom času, te razmijenili iskustva o svakodnevnim izazovima s kojima se susreću.

Muaallimi su pohvalili projekat oglednih časova koji su iznimno korisni za sve, a posebno mlađim kolegama koji su imali priliku upoznati se sa različitim pristupom i načinom rada u mektebu i učiti od iskusnijih kolega.

Na oglednim časovima su prisustvovali glavni imam dr Abdulgafar-ef. Velić i pomoćnik glavnog imama mr. Malik-ef. Šljivo, koji je od samog početka realizacije i koordinara ovim projektom.

Facebook
Twitter