U Gazi Husrev-begovoj medresi održan redovni seminar imama

U srijedu 13. oktobra 2021. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu održan je redovan seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo. Gost seminara bio je Halim Husić, pomoćnik direktora za nastavu u Gazi Husrev-begovoj medresi, koji se imamima obratio i predstavio aktivnosti manifestacije Dani Gazi Husrev-begovog vakufa, istaknuvši važnost čuvanja zajedničkog dobra i sjećanje na velikane iz naše historije koji su nas svojim hajratima zadužili.

Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić se zahvalio profesoru Husiću na izlaganju i dolasku i čestitao na velikom jubileju 500 godina od dolaska Gazi Husrev-begovog dolaska u naše krajeve što je prekretnica u razvoju Sarajeva i Bosne i Hercegovine u cjelini. Naglasivši obavezu svih za čuvanje trajnog dobra i njegovog svakodnevnog oplemenjivanja i unapređenja, glavni imam je pozvao imame da svojim predanim radom i dalje opravdavaju Gazi Husrev-begovo dobročinstvo.

Mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama i koordinator manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah upoznao je imame o realiziranim aktivnostima i predstojećim sadržajima 17. tradicionalne manifestacije Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Miralem-ef. Babajić i mr. hafiz Ammar-ef. Bašić predstavili su imamima trenutne aktivnosti na unapređenju rada Mreže mladih i Škole hifza, koje je Služba za vjerske i odgojno obrazovne poslove poduzela u proteklom periodu.

Facebook
Twitter