Search
Close this search box.

U džematu Soukbunar obilježen „SVJETSKI DAN HIDŽABA“

U nedjelju, 03. februara 2019. godine/28. džumade-l-ula 1440. H. godine u džematu Soukbunar upriličeno je druženje za žene povodom „Svjetskog dana hidžaba“.

U nedjelju, 03. februara 2019. godine/28. džumade-l-ula 1440. H. godine u džematu Soukbunar upriličeno je druženje za žene povodom „Svjetskog dana hidžaba“. Dobrodošlicu svim prisutnim džematlijkama iskazao je imam džemata mr. hafiz Maid ef. Ibrahimović.

Predavanje je održala muallima Adna Zulić-Kovačević koordinatorica Sektora za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Sarajevo. Nadahnuto je govorila o važnosti hidžaba i koliko je značajno nositi hidžab u životu. U toku druženja svim prisutnim ženama podijeljena je po jedna mahrama u znak obilježavanja ovog datuma  i podrške da ustraju na tom putu.

Koordinatorica Atifa Ibrahimović je zajedno sa hanumama iz ovog džemata pripremila zakusku i organizovala prelijepo druženje. Bilo je to još jedno lijepo druženje i razvijanje međusobne ljubavi, sreće i želje da se uspije na putu vjere islama.

mr. hafiz Maid ef. Ibrahimović

Facebook
Twitter