U džamiji Podlugovi 305 mektebskih srca kuca za BiH

Djeca su budućnost, ljubav je tamo gdje je dom. To dobro znaju u džematu Podlugovi u kom dom nađoše stanovnici bh. gradova gdje danas veliki i mali razvijaju osjećaj zajedništva i pripadnosti te pomaganja u dobru. Poseban program upriličen je povodom Dana državnosti BiH i održana radionica  „Mi volimo BiH“.

Domovina je majka, a vodilja obilježavanja mjeseca rođenja Božjeg Poslanika je – „i da majci svojoj budem dobar… „ A majka je i zemlja, i džemat i mekteb, ona koja štiti, u čijem naručju smo voljeni i sigurni. Takvi osjećaji važni za identitet razvijaju se upravo od najmlađih dana, kod malih mekteblija, čija čista srca prepoznaju i radost i značaj imanja doma, kuće, porodice, majke, sestre, gnijezda ljubavi za razvoj krila i budući visoki let.

To je bio i nijjet imama Asmira-ef. Salihovića, kao i cilj pokazati da se sve ljubavi isprepliću kako prema Muhammedu a.s., tako i prema džamiji i prema svojoj grudi, te je 305 mekteblija iz Podlugova i Ljubnića poručilo da BiH ima njih, a prema tome ljubav i budućnost i vjeru u bolje i pravednije sutra. Poseban doprinos radionici dala je Mreža mladih ovog džemata.

Nakon radionice upriličeno je veselo druženje i roštiljada koje su pomogli čestite džematlije i džematlijke, Džematski odbor a vrijedni su bili i pomoćnici imama.

„Zemljo naših djedova dok je tvojih sinova, ti češ biti slobodna, prkosna i ponosna“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter