Takmičari MIZ Sarajevo najuspješniji na XXII takmičenju polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka sarajevskog

U prostorijama Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu u nedjelju 14. aprila održano je XXII mektebsko takmičenje na nivou Muftiluka sarajevskog. U ukupnom zbiru bodova najviše ih je osvojila ekipa Medžlisa IZ-e Sarajevo 2, a drugo mjesto zauzela je ekipa Medžlisa IZ-e Sarajevo 1, tako da je MIZ Sarajevo sa svojim vrijednim takmičarima ekipni pobjednik XXII Mektebskog takmičenja na nivou Muftijstva sarajevskog. Takmičenju je prisustvovao i muftija sarajevski prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je čestitao svim takmičara kao i njihovim muallimima i roditeljima na velikim rezultatima, te istakao važnost mektebske nastave kako za Islamsku zajednicu tako i za naš narod.

U prostorijama Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu u nedjelju 14. aprila održano je XXII mektebsko takmičenje na nivou Muftiluka sarajevskog.

Takmičenje je održano u 4 kategorije: test iz mektebske nastave – opće znanje (mlađi uzrast), test iz mektebske nastave – opće znanje (stariji uzrast), kiraet – učenje Kur’ana (mlađi uzrast) i kiraet – učenje Kur’ana (stariji uzrast).

Takmičenju je prisustvovao i muftija sarajevski prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je čestitao svim takmičara kao i njihovim muallimima i roditeljima na velikim rezultatima, te istakao važnost mektebske nastave kako za Islamsku zajednicu tako i za naš narod.

Komisiju za kategoriju kiraet, stariji i mlađi uzrast, činili su mr. hafiz Mensur-ef. Malkić, mr. hafiz Abdul-Aziz Drkić i hafiz Sadrudin-ef. Išerić.

Najuspješniji takmičari u ove dvije kategorije bili su:

Kiraet – stariji uzrast

Mj. Ime i Prezime Muallim Medžlis
1. Grbo Muhamed Muhamed-ef. Hafizović Sarajevo 1
2. Elfarahati Merjem Enver-ef. Hošić Sarajevo 2
3. Aganhodžić Madžid Samed-ef. Imamović Gračanica k­/Visokog

 

Kiraet – mlađi uzrast

Mj. Ime i Prezime Muallim Medžlis
1. Elfarahati Hatidža Enver-ef. Hošić Sarajevo 2
2. Mehić Sumeja Hfz. Rijad-ef. Đedović Sarajevo 1
3. Kaldžija Imran Behaija-ef. Zeherović Visoko

Komisije za izradu i ocjenu testova činili su dr. Abdulgafar-ef. Velić, mr. Rijad-ef. Delić i mr. Malik-ef. Šljivo, a najbolji su bili:

Test – stariji uzrast

Br. Ime I prezime    Muallim/a Medžlis
1. Baraković Ibrahim Vasvija Tekešinović Visoko
2. Smajić Nahla Namir-ef. Mehmedagić Breza
3. Ibrahimspahić Ensara Elvedin-ef. Ibrahimspahić Kakanj

Test – mlađi uzrast

Br. Ime i prezime Muallim Medžlis
1. Smajić Hamza Muhamed-ef. Abaz Sarajevo 2
2. Kulović Nađa Asim-ef. Hasanspahić Kakanj
3. Rustempašić Asija Enver-ef. Hošić Sarajevo 1

 

Da sve protekne u najboljem redu pobrinula se Komisija za ocjenjivanje i realizaciju takmičenja u sastavu: dr. Abdulgafar-ef. Velić, mr. Rijad-ef. Delić , mr. Malik-ef. Šljivo, Esad-ef. Pepić, Edin-ef. Rojo, Elvedi- ef. Klisura i Mevludin Hrnjić.

U ukupnom zbiru bodova najviše ih je osvojila ekipa Medžlisa IZ-e Sarajevo 2, a drugo mjesto zauzela je ekipa Medžlisa IZ-e Sarajevo 1, tako da je MIZ Sarajevo sa svojim vrijednim takmičarima ekipni pobjednik XXII Mektebskog takmičenja na nivou Muftijstva sarajevskog.

Čestitamo najuspješnjim takmičarima, njihovim mualimima i roditeljima uz najljepše želje i dobre rezultate predstavnicima Muftijstva sarajevskog na nivou Rijaseta IZ u BiH.

 

 

Facebook
Twitter