Svečani program i promocija novih svršenika sufare i hatme u džematu Vlakovo

U subotu, 27. aprila u džematu Vlakovo održana je promocija svršenika sufare treće generacije, i po prvi put proučena hatma dova koju su proučile polaznice tedžvida džemata Vlakovo. Ove godine pet žena je završilo arapsko pismo-sufaru, a njih osam je završilo napredni tedžvid.Na ovom mubarek događaju svojim prisustvom i predavanjem, prisutne je počastila Adna Zulić.

U subotu, 27. aprila u džematu Vlakovo održana je promocija svršenika sufare treće generacije, i po prvi put proučena hatma dova koju su proučile polaznice tedžvida džemata Vlakovo. Ove godine pet žena je završilo arapsko pismo-sufaru, a njih osam je završilo napredni tedžvid.

Na ovom mubarek događaju svojim prisustvom i predavanjem, prisutne je počastila Adna Zulić. Tokom ceremonije polaznicama su uručeni certifikati i pokloni, proučena je hatma dova a nakon akšam-namaza nastavljeno je druženje u prostorijama džamije uz zakusku koju su pripremile žene iz džemata.

Od strane Džematskog odbora upućena je zahvalnost vrijednim muallimama Amajdi Muminović i Hadžeri Bećoja-Šogolj, koje od samog formiranja džemata Vlakovo konstantno rade na educiranju džematlijki u učenju Kur’ana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter