Svečana promocija i hatma 19 novih učača Kur’ana Časnog u Lubinoj džamiji

U četvrtak, 27. februara u mubarek noći Lejletu-r-regaiba Lubina džamija sijala je posebnim nurom. Naime, poslije zikra i prigodnog programa povodom Lejletu-r-regaiba nastupio je svečani dio noći, jer je 19 naših majki i sestara naučilo kur’ansko pismo, nakon čega su proučile svoju prvu hatmu od septembra prošle godine i istu predale na murad, bereket i svako dobri njih, njihovih porodica ali i naše BiH.

Muallima džemata Enisa Meštrovac nije krila zadovoljstvo i emocije dok je govorila o tim aktivnostima i druženju žena sa Kur’anom svakog utorka od 18-22h. Poslije toga obratila se i koordinatorica MIZ Sarajevo za brak i porodicu Adna Zulić koja je govorila o vrijednostima i fadiletima Kur’ana i druženju s njim kroz cijeli svoj život.

Uslijedila je dodijela nagrada, hedija, diploma za svih 19 učesnica kursa tedžvida i kur’anskog pisma. Zahvalnost posebno pripada muallimi Enisi Meštrovac, voditeljici ovog kursa te porodicama Šljokić i Kaknjo koje su bile hair sahibije nagrada koje su uručene  sestrama.

Facebook
Twitter