Search
Close this search box.

Sutra tradicionalni bajramski koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”

Šesnaesti tradicionalni bajramski koncert „Bajram dođe, mirišu avlije“ bit će održan 21. aprila u dvorani “Mirza Delibašić” u Skenderiji s početkom u 20.30 sati, najavljeno je danas na konferenciji za medije koju je organizovao Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo.

– Ramazanski bajram je dan naše sreće, našeg potpunog zadovoljstva jer smo mjesec proveli u ibadetu. Ramazanski bajram je dan našeg duhovnog preporoda, to je dan povratka univerzalnim vrijednostima, dan povratka domu i domovinu, dan povratka svakog postača u svoju kuću i porodicu. Na ovaj dan radosti MIZ Sarajevo tradicionalno organizira bajramski koncert – kazao je u svom obraćanju medijima glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić.

Glavni imam je istakao da će prihod od ulaznica biti usmjeren za pomoć nastradalim u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Koncertom se završava projekat “Visit Sarajevo – Feel the spirit of ramadan” koji je MIZ Sarajevo realizirao u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo (KS).  

– Možemo reći da je ovo bio izvrstan projekat. Privodimo ga kraju koncertom i jako je bitno što je koncert humanitarnog karaktera. Mi ćemo u budućnosti nastaviti da podržavamo ovakve projekte. Vidjelo se koliko grad živi, koliko je bilo turista, i očekujemo da to bude sve bolje iz godine u godinu. Islamska zajednica će biti naš partner – izjavio je dr. Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.

U programu učestvuju brojni gosti iz Bosne i Hercegovine i svijeta, među kojima su Mesut Kurtiš, Eldin Huseinbegović, Hanka Paldum, Burhan Šaban, Aziz Alili, Naida Kraljić, i drugi.

– Hvala Islamskoj zajednici na prilici da budem sa mojim slušateljima, sa braćom i sestrama u Sarajevu, u Bosni. Mislim da je ovo za mene prvi put da budem van svoje zemlje za vrijeme Bajrama. Radostan sam što ću prezentirati svoje najpoznatije ilahije, ali sam radostan i što ću raditi s najboljim producentima. Mi smo spremni i imat ćemo lijep koncert sutra – naglasio je Mesut Kurtiš, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike i gost koncerta.

Internacionalni orkestar najboljih muzičara iz Bosne i Hercegovine bit će obogaćen solistima na kanunu i naju iz Turske.

Generalni sponzor koncerta je BH Telecom.

(MINA)

Facebook
Twitter