Search
Close this search box.

Studentski aktivizam: Pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo, hafiz Ammar-ef. Bašić održao predavanje o temi „Pravilno korištenje vremena“

U petak, 11.1., u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke održano je predavanje na temu „Pravilno korištenje vremena“, a predavač je bio pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, hafiz Ammar-ef. Bašić. Predavanje su inicirali, i u saradnji sa Medžlisom, organizirali studenti sa Medicinskog i Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

SARAJEVO, 11. januar – U petak, 11.1., u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke održano je predavanje na temu „Pravilno korištenje vremena“, a predavač je bio pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, hafiz Ammar-ef. Bašić. Predavanje su inicirali, i u saradnji sa Medžlisom, organizirali studenti sa Medicinskog i Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

Ovo predavanje je nastavak aktivnosti vrijednih studenata sa ovih fakulteta, koji su poziv na predavanje i druženje uputili kolegama studentima sa drugih fakulteta. Medžlis islamske zajednice Sarajevo je iskazao svoju odlučnost da prati i pomogne vjerske aktivnosti studenata svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te na taj način jača institucionalno organiziranje svih aktivnosti koje vrijedni studenti sami iniciraju i sprovode.

Hafiz Bašić je u predavanju ukazao na važnost korištenja mladosti u učenju i sticanju znanja, na svijest o prolaznosti vremena, te uputio praktične savjete kako pravilno organizirati svoje vrijeme. Između ostalog istakao je da „mi nismo u potrebi za vremenom, već za čvrstom odlukom i voljom da vrijeme iskoristimo kako treba“.

Nakon predavanja nastavljeno je druženje studenata fakulteta organizatora predavanja kao i predstavnika drugih fakulteta sa pomoćnikom glavnog imama MIZ Sarajevo, hfz. Bašićem, gdje su razmijenjene ideje i dogovoreni projekti za budući rad.

Facebook
Twitter