Search
Close this search box.

Stazama čestitih: Predavanje i druženje za žene o temi: “Poslanik, a.s., u svome domu”

U subotu 02. novembra 2019. godine u  Gazi Husrev-begovoj biblioteci održano je predavanje i druženje za žene o temi: “Poslanik, a.s. u svome domu”

Dobrodošlicu velikom broju žena uputila je moderatorica Latifa Vražalica, a gost je bio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. Ovo je još jedan od mnogobrojnih sadržaja ovogodišnje “15. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, va Resulallah”, te prvi sadržaj posvećen samo ženama.

Glavni imam je okupljenim majkama i sestrama govorio o Poslaniku a.s., njegovom pristupu prema porodici, kao i univerzalnim porukama koje možemo koristiti danas za sretnu porodicu. Hafiz Musić je istakao kako upravo ovogodišnja Manifestacija u fokus stavlja naše majke.

Članice Hora MIZ Sarajevo su prisutne počastili izvedbama ilahija,  a svoj doprinos ovoj prelijepoj večeri su dale i studentice Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu, Amina Imamović i Ilma Karzić, koje su održale prezentaciju “Dova – moj razgovor sa Gospodarom”.

Pored predavanja i zanimljive prezentacije bilo je tu još lijepih sadržaja, poput radionice za djecu od 5 do 10 godina, na kojoj su nastali prelijepi radovi.

Facebook
Twitter