Search
Close this search box.

Šesto izdanje “Ramazanskih večeri”: Malik Šljivo i Muhamed Jusić

Projekat „Ramazanske večeri“ u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo posljednjih dvanaest godina je projekat poslijeteravijskih druženja u kojima učešće uzimaju eminentni alimi, umjetnici, pjesnici i sportisti koji prenose svoja životna iskustva, razmišljanja i savjete mladima.

Već treću godinu ovaj program se realizuje u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo pod sloganom “Feel the spirit of Ramadan”.

Šesto druženje u okviru ovogodišnjih “Ramazanskih večeri” upriličeno je 30. marta u Hanikahu Gazi Husrev-begovog vakufa u Sarajevu, gdje su kao gosti govorili pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Malik Šljivo i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ Muhamed Jusić.

Efendija Šljivo je ovom prilikom podsjetio na posebnost posljednje trećine mjeseca ramazana, osvrnuvši se na obilježavanje dana oslobođenja Mekke, ulazak u itikaf, traženje Noći kadr i izdvajanje zekata i sadekatul-fitra.

Fokus drugog dijela razgovora bio je na različitim načinima dočekivanja ramazana u svijetu, o čemu je iz različitih perspektiva govorio Muhamed Jusić.

U pauzama tokom razgovora, Mensura Bajraktarević je karakterističnim izvedbama sevdalinki dala posebnu dimenziju cjelokupnom programu.

Ovim programom je zaključen ovogodišnji ciklus “Ramazanskih večeri” koje se uživo emituju na BHRT, BIR TV i Facebook stranici MIZ Sarajevo.

Facebook
Twitter