Search
Close this search box.

Selam, ya Resulallah: Upriličena tribina “Bošnjakinja u savremenom društvu”

U programu 19. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku – Selam Ya Resulallah, sinoć je u Bošnjačkom institutu upriličena tribina pod nazivom “Bošnjakinja u savremenom društvu”.

Ovom prilikom su govorile prof.dr. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta UNSA, prof.dr. Almedina Čengić, profesorica Filozofskog fakulteta UNSA i Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH.

Moderator programa je bila Amina Kahriman, a za potpunu atmosferu je bio zadužen hor “Šapat srca”.

Na samom početku je prisutnima riječi dobrodošlice uputila muallima Sumeja Fidani, koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu IZ Sarajevo.

Prisutni su imali priliku čuti nekoliko različitih perspektiva i pogleda na ulogu i značaj žene Bošnjakinje u savremenom društvu. Profesorice su se dotakle svojih polja ekspertize, te su stoga tretirale ekonomsku, jezičku i u konačnici vjersku tematiku.

Ovo je bio jedan u nizu sadržaja u okviru manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku – Selam Ya Resulallah, koji je u još jedanput posjetio na neminovnu potrebu djelovanja i proaktivnosti, te mladim ljudima dao savjete za prevazilaženje izazova koji se nameću u savremenom životu.

Facebook
Twitter