Search
Close this search box.

Selam ya Resulallah: Upriličena četiri mevludska programa za žene

U okviru programa 18. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam ya Resulallah”, koju organizira Medžlis islamske zajednice Sarajevo upriličena su četiri mevluda za žene.

Centralni mevlud za žene proučen je 09.10. u Ferhadiji džamiji u Sarajevu nakon podne namaza. Na ovom mevludu riječi dobrodošlice uputila je koordinatorica odjela za brak i porodicu Medžlisa Sarajevo, Sumeja Fidani a vazu-nasihat je održala mr. Elma Tatar Avdić

Mevludi su proučeni još u džamijama Podlugovi (11.10.), u Centralnoj džamiji u Hadžićima (15.10.) i Centralnoj džamiji u Vogošći (16.10.), kojim završava program mevluda za žene.

Pored mr. Elme Tatar Avdić predavanja su održale muallime Sumeja Fidani, Enisa Meštrovac i Amra Abaz. Mevlud su učile muallime Medžlisa Sarajevo, Amina Ćerimović Kadrić, Amra Abaz, Enisa Meštrovac, Nudžejma Ibrahimović, Esma Klisura, Senida Balić i Amela Brdar.

Na početku svakog programa prisutnima se obratila koordinatorica odjela za brak i porodicu Medžlisa Sarajevo uputivši riječi dobrodošlice i selame prisutnima, nakon čega bi uslijedio program mevluda koji bi na koncu krunisao vazu-nasihat jedne od muallima.

Posjećenost programima je bila veoma zapažena, što je doprinijelo cijelom mevludskom uzdušju ovoga mubarek mjeseca.

(Sumeja Fidani. koordinatorica odjela za brak i porodicu MIZ Sarajevo)

Facebook
Twitter