Search
Close this search box.

Selam, ya Resulallah: Realizovan program za srednjoškolce “Poslanik kao milost”

U okviru manifestacije Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah” jučer je u Sarajevu realizovan program za srednjoškolce “Poslanik kao milost”.

Ovo je sadržaj kojeg Medžlis Sarajevo već tradicionalno realizuje sa profesorima Islamske vjeronauke, a u ovogodišnjem programu su nastupili učenici i učenice šest srednjih škola.

Riječ je o Srednjoj medicinskoj školi Jezero, Gimnaziji Obala, Gimnaziji Dobrinja, Bošnjackog gimnaziji, Drugoj gimnaziji i Trećoj gimnaziji.

Oni su samostalno, uz mentorstvo profesora i profesorica, pripremili i izveli jednosatni multimedijalni program, sadržan od svih oblika kreativnog i umjetničkog izraza.

Značajno je spomenuti i imena profesora i profesorica uz koje su učenici pripremali svoje nastupe; Emina Dačić, Esada Grabus i Aida Mraković Trebinjac, Maida Aljić Ganić, Elmedin Musić i Aida Fočo.

U okviru programa nastupio je i Armin Muzaferija, a omladini se prigodnim savjetima, uz čestitke na trudu i posvećenosti obratio pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo.

Facebook
Twitter