Search
Close this search box.

Sarajevski imami uručili stipendije djeci imama Muftijstva banjalučkog i Muftijstva goraždanskog

Imami Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo 16. novembra 2022. godine su uručili stipendije djeci imama Muftijstva banjalučkog, a dan ranije djeci imama Muftijstva goraždanskog.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta podrške imamima na području manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

– Mi se u Banjaluci uvijek radujemo Sarajevu, a želimo i da se Sarajevo raduje Banjaluci. Izražavam vam riječi zahvalnosti na brizi, solidarnosti, empatiji prema ovom prostoru naše domovine, a posebno prema našim imamima i njihovoj djeci. Stipendije koje ste danas uručili je ulaganje u život, u mlade i perspektivne ličnosti. Ovaj gest je za primjer i pouku kako daljina postaje blizu – kazao je prilikom podjele stipendija muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović.

Sarajevski imami su izdvojili oko 17.000 KM svojih primanje za stipendije učenicima i studentima, a prema riječima glavnog imama MIZ Sarajevo Abdulgafar-ef. Velića, aktivnostima nastoje što više biti prisutni na ovim područjima.

– U našim povratničkim džematima u ovom dijelu naše domovine gotovo jedina bošnjačka djeca su djeca naših imama. Stoga, ova djeca zaslužuju našu pažnju, poštivanje i podršku – izjavio je efendija Velić.

IMG_7021.JPG - Sarajevski imami uručili stipendije djeci imama u manjem bosanskohercegovačkom entitetu
Abdulgafar-ef. Velić

Izrazio je nadu da će saradnja između ovih muftijstava i sarajevskog medžlisa u predstojećem periodu biti intenzivirana.

– Nadamo se da će nas to pridružiti jedne drugima. Danas smo došli da iskažemo svoje duboko poštovanje, ali i prema vašim porodicama, a u vašim časnim misijama. Ovo je samo mali znak pažnje, ali i zahvale. Vi ste na bedemu domovine, dok bude džemata i mektepske pouke na ovim prostorima, biti i našeg naroda i domovine. Budimo jedni s drugima i jedni uz druge – poručio je, između ostalog, Abdulgafar-ef. Velić.

Facebook
Twitter